Waarom lesblokken (2 uur) veel beter zijn dan losse rijlessen

Als we het over een lesblok hebben bij het nemen van rijlessen dan bedoelen we een enkele rijles van 2 uur of meer. Voor iedereen die wil leren autorijden geldt het advies dat lesblokken veel beter zijn dan losse rijlessen.

Door het nemen van lesblokken zal je het leren rijden van een auto namelijk veel sneller onder de knie krijgen. Dit is met een aantal redenen te verklaren welke we in dit artikel zullen bespreken. Door deze te lezen kunnen we misschien jouw beslissing beïnvloeden bij het inplannen van rijlessen bij een rijschool.

auto teller

Betere relatie met de instructeur

Een goede relatie met de instructeur hebben is een belangrijk onderdeel van zo goed mogelijk rijlessen nemen. Wanneer je een persoonlijke band hebt met de instructeur van de rijschool dan zullen je rijlessen meer ontspannen verlopen. Het voordeel van een rijles van twee uur is dat je halverwege de les een korte pauze zal nemen. De uitgelezen mogelijkheid om beter kennis te maken met de instructeur de rijschool. Dit kleine persoonlijke contact kan later van grote waarde blijken te zijn. Natuurlijk kun je een autorijschool Nieuwegein bezoeken voor een goede proefles.

Meer tijd om te leren autorijden

Bij autorijlessen hebben we het altijd over een uur per les. In de praktijk zal je echter niet een uur lang les krijgen. Als eerste wordt je vaak opgehaald met de leerling van de vorige rijles nog in de auto. Deze moet je eerst naar huis toe brengen. Je les zal dan wel beginnen maar je bent bijvoorbeeld nog niet bezig met de bijzondere verrichtingen of andere dingen waar je persoonlijk aan moet werken. Dit begint pas na het afzetten van de vorige leerling. Daarbij komt ook nog eens dat je aan het einde van de les weer naar het huis van de volgende leerling moet rijden. Met een lesblok van twee uur heb je dus meer tijd om te leren autorijden.

Sneller de rijopleiding afronden

De betere relatie met de instructeur, meer tijd hebben om te leren autorijden en twee lesuren in een enkele dag kunnen afleggen zorgt ervoor dat je sneller de rijopleiding kan afronden. Dit laatste zal door de meeste mensen als het grootste voordeel gezien worden. Wanneer we eenmaal met rijlessen beginnen kunnen we natuurlijk niet wachten totdat we eindelijk het rijbewijs in bezit hebben.