Videomarketing met motion design video’s

Dat video tegenwoordig een belangrijke rol speelt in het leven van mensen is waarschijnlijk wel duidelijk. Youtube is enorm populair en mensen met een laptop kunnen een succesvol kanaal starten. Ook op televisies zijn de applicaties allemaal geïnstalleerd om je altijd een video voor te kunnen schotelen. Sommige mensen hebben niet eens meer een abonnement voor de televisie, maar doen alles via de video applicaties.

Ook bedrijven beginnen in te zien dat het steeds belangrijker gaat worden om iets met video te doen. Nieuwe klanten aantrekken of juist nieuwe personeelsleden is allemaal mogelijk door gebruik te maken van video marketing. Maar hoe doe je dat nu precies? En welke mogelijkheden zijn er allemaal. In dit artikel lees je er meer over.

Mogelijkheden met video

Voordat je als bedrijf gaat investeren in videomarketing, is het belangrijk om eerst goed na te denken over wat je wilt bereiken. Video is natuurlijk een interessant medium, maar er zijn veel verschillende mogelijkheden mee. Zo is het uiteraard mogelijk om met een camera aan de slag te gaan en werknemers aan het woord te laten. Hier heb je vaak best wat materiaal voor nodig. Ten eerste een goede camera en licht en daarnaast ook de mensen die op camera willen verschijnen voor het bedrijf. Niet iedereen zal daar namelijk voor open staan.

Video kan ook op een andere manier worden ingezet, namelijk middels motion design. Dit is een techniek waarmee bewegende beelden op de computer gemaakt kunnen worden. Er kan een gehele video gemaakt worden als animatie en daarmee kan de doelgroep ook aangesproken worden. Afhankelijk van de markt en doel van de video is dit zeer interessant. Er is hier namelijk veel minder tijd en werk voor nodig dan bij de eerder beschreven mogelijkheid met de cameraploeg etc.

Naast motion design is het ook mogelijk om bijvoorbeeld een screenshare video te maken. Dit is voor bepaalde doelgroepen bijvoorbeeld interessant. Hiermee neemt iemand het scherm op van de laptop of computer, bijvoorbeeld bij het geven van een presentatie of het duiden van bepaalde data kan dit een interessante manier zijn van het produceren van een video.