Hoe te handelen als een incassobureau u contacteert

Bent u vergeten een rekening of factuur te betalen en heeft het bedrijf een incassobureau ingeschakeld om deze rekening te incasseren?

Raak dan niet in paniek.

Het bedrijf waar u de rekening open heeft staan heeft u waarschijnlijk al enkele malen geprobeerd te bereiken. U heeft als het goed is al meerdere herinneringen ontvangen. De volgende stap van het bedrijf is om dit uit handen te geven aan een incassobureau, een bedrijf dat dit werk uit handen neemt. Ook is het mogelijk dat u bijvoorbeeld met een deurwaarder te maken heeft, dit komt vaak echter pas nadat het incassobureau het geprobeerd heeft en niet is geslaagd.

brief ontvangenU zult waarschijnlijk eerst een brief ontvangen van dit bedrijf. Dit is vaak een milde brief. Het kan natuurlijk zo zijn dat er iets mis is gegaan waardoor u de rekening niet heeft kunnen betalen. De extra kosten zijn vaak voor uw eigen rekening. Zonde van het geld, maar dit is hoe de wet werkt. U hebt immers de rekening te laat betaald.

Zoeken naar een oplossing om de betaling te voldoen

Bij een benadering van een incassobureau is het altijd zaak om naar een oplossing te zoeken. U kunt het er misschien niet mee eens zijn, maar dat maakt het niet minder waar. De oplossing is natuurlijk om de rekening + incassokosten te betalen. Het is overigens wel een goed idee om hier niet te lang mee te wachten. Blijf communiceren met het incassobureau over de status. Misschien heeft u het geld op dit moment niet, maar laat het bureau weten wanneer dit wel gaat gebeuren. Het bureau wil natuurlijk ook dat de schuld betaald wordt, hiermee verdienen deze bedrijven hun geld.

deurwaarderAls u de betaling blijft uitstellen, kan het zijn dat uw vordering naar de deurwaarder gaat. Dit is iets wat u wilt voorkomen. Een deurwaarder kan namelijk meer dan het incassobureau. Zo kan er beslag gelegd worden in diverse vormen. Ten eerste kan op een deel van uw inkomsten beslag worden gelegd, maar ook op de inboedel van uw woning. U moet er niet aan denken dat uw huis leeg gehaald wordt omdat u een rekening niet betaald hebt. Kortom, zorg er ten eerste voor dat u rekeningen op tijd betaald. Lukt dit niet en krijgt u te maken met een incassobureau, blijf dan communiceren en betaal de rekening alsnog om verdere problemen te voorkomen.